duminică, 26 iunie 2011

Nabau se intoarce


Am primit de dimineata, de la un amic, un mic articol despre un sarpe de 30 de metri care terorizeaza insula Borneo. Sa o luam treptat.

Cateva lucrusoare despre insula Borneo:Borneo este a treia insula ca marime pe glob, dupa Groenlanda si Noua Guinee. Din punct vedere politic insula este împărţită între statele Indonezia, Malaezia si Brunei, partea de nord sunt provinciile ce aparţin de Brunei şi Malaezia, iar partea cea mai mare „Kalimantan” aparţine Indoneziei. Insula Borneo este marginită de Marea Chinei de Sud in partea de nord şi nord-vest, de marea Sulu la nord-est, în est de marea Celebes si de stramtoarea Makassar, iar la sud de marea Java şi stramtoarea Karimata.

Acum, sa revenim la subiectul nostru: Nabau se regasete in legendele localnicilor insulei Borneo ca fiind un terifiant sarpe mitic ce are lungimea de 30 de metri si poarta un cap de dragon cu noua nari. Localnicii dayak care traiesc pe malurile raului Baleh sunt convinsi ca monstrul stravechi a reaparut. In sprijinul credintei bastinasilor stau cele doua fotografii realizate din elicopter de membrii unei echipe care monitoriza urmarile unor inundatii din regiune. Evident, fotografiile au intrigat si mai mult lumea stiintifica, mai ales dupa ce o echipa internationala de experti fotografi a declarat ca acestea nu par deloc trucate.

Unii spun ca acest sarpe ce se afla in raul pierdut in jungla, poate fii un bustean care pluteste pe rau, ori urma unei barci cu motor. A doua ipoteza este respinsa deoarece valurile lasate de barca cu motor nu prezinta ondulatii serpuitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu